15. KUP KERESTINCA

U subotu 11.6.2011. održano je vatrogasno natjecanje 15. Kup Kerestinca a ujedno održan je i blagoslova novonabavljenog kombi vozila.

Cjelodnevni program započeo je svečanim ručkom povodom jubilarnog 15. Kupa Kerestinca i nabavke kombi vozila gdje su bili prisutni predstavnici gradske vlasti gradonačelnik Drago Prahin, predsjednik gradskog vijeća Fredy Burić. Izaslanica župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića Željka Šabarić. Predstavnici VZG-a Sveta Nedelja predsjednik Damir Marenić, dopredsjednik Ivan Čleković, zapovjednik Nevenko Čižmešija. Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Novosel, te predstavnici društava iz Zajednice. Nadalje svečanom ručki bili su još prisutni i direktor podružnice Unicredita leasing d.o.o. Tomislav Jančić, ispred počasnog člana Zagrebačkog centra za zaštitu od požara i zaštitu na radu d.o.o. Stjepan Kirinčić. U uvodnoj i pozdravnoj riječi predsjednik Goran Škarić pozdravio je sve prisutne i zahvalio se za praćenje svih ovih godina, kao i na realizaciji nabavke kombi vozila, s čime je olakšan rad društva.

Nakon ručka, a prije natjecanja održan je blagoslov vozila, blagoslov je obavio župni vikar Kerestinečke župe Uznešenja svetog križa Odilon Singbo, a gradonačelnik Drago Prahin je predsjedniku društva Goranu Škariću predao ključeve kombi vozila, a protokolarno predsjednik Goran Škarić predao je ključeve zapovjedniku društva Dariu Klemenčiću na uporabu

Nakon  čina blagoslova započelo je vatrogasno natjecanje 15. Kup Kerestinca koje je okupilo sveukupno dvadeset i pet ekipa u četiri kategorije natjecateljskih ekipa. U ženskoj konkurenciji vatrogasaca djece prvo mjesto su zauzele članice DVD-a Pisarovina, druge su bile članice DVD-a Sveta Nedjelja, treća ekipa je bila DVD-a Gradec Pokupski, a četvrte su bile članice DVD-a Lijevo Sredičko.

U muškoj konkurenciji vatrogasaca djece prvo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Lijevo Sredičko II, druga ekipa je bila ekipa DVD-a Pisarovina, treće mjesto zauzela je ekipa DVD Brinje II, te slijede DVD Kerestinec, DVD Gradec Pokupski, DVD Dugo Selo, DVD Nolvice I, DVD Molvice II, DVD Brinje I, DVD Dugo Selo II te DVD Potok.

U ženskoj konkurenciji natjecateljske vježbe III/1a nastupile su tri natjecateljske ekipe. Prve su bile članice DVD-a Buševec, druge su bile članice DVD-a Domagović, treće članice DVD-a Strmec.

U muškoj konkurenciji nastupilo je sedam natjecateljskih ekipa. Prvo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Bijela Gorica, drugo mjesto DVD Volavje II, dok su treći bili članovi DVD-a Domagović. Slijede DVD Petrovina, DVD Belavići, DVD Kupljenovo, DVD Volavje I, DVD Klokočevac.

Pehar za fair play osvojila je natjecateljska ekipa DVD-a Kupljenovo.

I ovu godinu je bilo više ekipa vatrogasaca djece što je veliki uspjeh sredina iz kojih dolaze, kako je rekla izaslanica župana Željka Šabarić da pola ostane i posveti se vatrogasnom poslu imamo bazu u vatrogasnom poslu kao zalog za budućnost.

Nakon natjecanja održana je tradicionalna vatrogasna zabava sa tombolom.

Realizaciju svojim natjecanja svojim donacijama i realizaciju cijelog posla pomogli su Zagrebačka županija (www.zagrebacka-zupanija.hr), VZG Sveta Nedelja (vzgsvetanedelja1993.blog.hr), Zagrebački centar za zaštitu od požara i zaštitu na radu d.o.o. iz Zagreba, Genera d.d. iz Kalinovice (www.genera.hr),  Roto plast d.o.o. iz Kerestinca (www.rotoplast.hr), Altea d.o.o. iz Kerestinca, Goreaplus d.o.o. iz Kerestinca (www.goreaplus.hr).

Moramo i spomenuti i razne sponzore koji su donirali stvari za već tradicionalnu tombolu.

Speak Your Mind