19.09.2014. VJEŽBA DVD-a KERESTINEC I STRUČNIH SLUŽBI ZO i ZNR I ZOP GENERE d.d. – GENERA 2014

U petak točno u podne za vatrogasce DVD-a Kerestinec odnosno za stručne službe Genere d.d. deset minuta ranije započela je združena vježba Genera 2014.
To je inače višesegmentna vježba, a pretpostavka je požar na postrojenju rekuperacije etanola koji služi kao komponenta u proizovodnji jednog proizvoda Genere d.d. Osim navedenoga jedna od tema je bila provođenje vježbe je bila vježba evakuacije radnika u ugroženoj okolini, sukladno obvezama zakona o ZNR.
Tijek vježbe je bio da po izlasku službe ZOP-a Genere d.d. kombiniranim vozilom, voditelj akcije gašenja procjenjuje da nije moguće postorjenje pogasiti vlastitim snagama te u pomoć preko ŽC 112 pozivaju u pomoć DVD Kerestinec koji dolazi sa navalnim vozilom i šest vatrogasaca, te daljnjom koordinacijom stavljaju požar pod kontrolu. S druge strane dolazi do ozljeđivanja radnika te rukovoditelj ZNR Genere d.d. također preko ŽC 112 poziva ekipa ŽHMP u ovom slučaju iz Samobora, naređuje evakuaciju radnika samog pogona iz obližnjih pogona i objekata na određeno zborno mjesto na loakciji Genere d.d., a po dolasku ekipe ŽHMP unesrećenim radnicima se pruža medicinska pomoć.

Navedena vježba je druga po redu i rezultat je općenito dobre suradnje Genere d.d. i DVD-a Kerestinec, te i stručnih službi ZO i ZNR te ZOP.