21.12.2013. ZDRUŽENA VATROGASNA VJEŽBA DVD-a STUPNIK I DVD-a KERESTINEC ,,STUPNIK 2013”

zdruzena-vjezba-DVD-stupnik-DVD-KerestinecU subotu 21.12.2013. održana je združena vatrogasna vježba DVD-a Stupnik i Kerestinec pod radnim nazivom ,,Stupnik 2013”.
Tematika i pretpostavka vježbe je saobraćajna nezgoda velikih razmjera koja se dogodila na staroj karlovačkoj cesti u Stupniku nedaleko od centra mjesta, gdje se jedno vozilo zapalilo, dok ostala su stradala u nezgodi sa posljedicama da u vozilima ima ozlijeđenih ljudi.

Kada je bilo vidljivo da snage DVD-a Stupnik ne mogu riješiti nastalu situaciju preko Županijskog zapovjednika alarmira se i angažira DVD Kerestinec kojem je bila zadaća spašavanje unesrećenog iz oštećenog automobila.

Uzbunjivanje i koordinacije vezane uz alarmiranje obavljane su preko Županijskog centra 112 Zagreb, i ovaj put su dispečeri centra profesionalno obavili svoj dio posla. Vježba ,,Stupnik 2013” je nastavak kontinuiteta operativne i međudruštvene suradnje dvaju susjednih DVD-a tako da svaku godinu je jedan DVD domaćin odnosno pretpostavka intervencije ovisno o tematici na svom području djelovanja.

Vježbi su bili prisutni Županijski zapovjednik Josip Novosel, zapovjednik VZG-a Sveta Nedelja Nevenko Čižmešija, tajnik VZG-a Sveta Nedelja Ivica Petravić, te delegacije DVD-a iz VZG-a Sveta Nedelja DVD-a Rakitje i Strmec.