27.5.2011. Združena vježba VZG-a Sveta Nedjelja RADIN 2011

U 17:00 sati djelatnik tvrtke Radin poziva Centar 112 kako je unutar tvornice došlo do požara na preši za papir. Centar 112 preusmjeruje poziv na glavnog zapovjednika VZG Sveta Nedelja koji putem alarma diže postrojbu DVD Sveta Nedelja. Dolaskom na mjesto intervencije vrši izvid te utvrđuje kako nema ozlijeđenih osoba, da su djelatnici tvrtke na vrijeme napustili halu. Zbog veličine skladišnog prostora koji je zahvaćen požarom u pomoć DVD-u Sveta Nedelja poziva okolna društva DVD Kerestinec, Rakitje i Strmec a kako je u pitanju visoki objekt u pomoć se poziva i autoljestva JVP Zagreb, Ispostave Vatrogasne postrojbe Jankomir.

Pregledom šireg područja Zapovjednik VZG-a i važnosti objekta procjenjuje da postojeće snage neće biti u mogućnosti vršiti gašenje i odimljavanje objekta te u 17:10 poziva između ostalog i DVD Kerestinec da ne bi došlo do širenja požara na složenom poslovno tehnološkom objektu, gdje se nalazi prisutnost više tehnologija vezanih uz manipulacija sa papirom.

RADIN 2011_061; RADIN 2011_063; RADIN 2011_065;

To je bio generalni scenarij vježbe koja se održala na poslovnom kompleksu Radin u Gospodarskoj ulici u Svetoj Nedelji, kako je navedeno u jednom segmentu je sudjelovao i DVD Kerestinec sa navalnim vozilom i posadom od sedam vatrogasca.

Kako je to već tradicionalna i obvezujuća vježba na nivou VZG-a Sveta Nedelja, osim društava iz VZG-a Sveta Nedelja vježbi su izvodili još i vatrogasci JVP Zagreb Ispostava Jankomir sa autoljestvom, a vježbi su bili prisutni osim poslovodstva Radina gradonačelnik grada Sveta Nedjelja Drago Prahin, dogradonačelnik grada Sveta Nedelja  Ivica Pavlić, predsjednik gradskog vijeća Fredy Burić, zatim načelnik županijskog centra 112 Davor Spevec, zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković, vatrogasne postrojbe Jankomir Božidar Petrić, te članovi delegacija DVD-a Molvice, Bregana i građani Svete Nedelje.

RADIN 2011_066;

Speak Your Mind