38. IZBORNO-IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD-a PIROVAC

 

Dana 21. 03. 2009. g. delegacija DVD-a Kerestinec posjetila je prijateljsko vatrogasno društvo Pirovac povodom održavanja 38. izborno-izvještajne sjednice skupštine.

Osim članova i prijatelja DVD-a Pirovac na sjednici skupštine bili su prisutni: tajnik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordan Žaja, načelnik općine Pirovac Ante Šparica, direktorica Turističke zajednice općine Pirovac Marija Šparica te članovi DVD-a Gračani, DVD-a Vidovec i DVD-a Kerestinec. Ovom prilikom, potpisana je i dugo najavljivana Povelja o suradnji i prijateljstvu između navedena četiri DVD-a koja je kruna desetogodišnjeg poznanstva iz kojeg su izrasla brojna prijateljstva.

 

Predsjednik DVD-a Pirovac Tomo Siničić podnio je izvješće o radu DVD-a u 2008. g. iz kojeg bi kao najzanimljivije izdvojili kako su u protekloj godini zabilježili ukupno 45 intervencija-od kojih je jedna na građevinskom objektu, 3 tehničke intervencije, jedan požar na prijevoznom sredstvu te 40 intervencija otvorenog prostora. Na području općine Pirovac bilo je 27, a van područja 18 od navedenih intervencija. Na požarima je sudjelovalo 211 vatrogasaca, koji su ukupno utrošili 586 sati. Vozila su 51 puta izlazila na intervencije a utrošeno je 247. 300 l vode.

 

Datum koji će članovima DVD-a Pirovac zasigurno ostati u sjećanju je 21. srpnja 2008. g. kada su sa oduševljenjem dočekali dolazak nove auto-cisterne. Radi se o vozilu marke IVECO, TRAKKER AD 190T33 4×2 sa motorom snage 330 KS, godina proizvodnje je 2008. proizvođač nadogradnje je tvrtka MG-Rijeka, spremnikom vode 7000 l, spremnikom pjenila 400 l, monitorom MG 1200 sa dometom 60 m, pumpom WATEROUS HL 200 te vitlom s električnim namatanjem 60 m DN 25.

 

Zapovjednik DVD-a Pirovac Ivica Begić podnio je prijedlog plana rada za 2009. g. u kojem između ostalog stoji kako će se i ove godine raditi na preventivnom djelovanju zaštite od požara, radu i sastavu interventnih grupa u nadolazećoj ljetnoj sezoni, angažiranju članova društva a naročito mlađih, organizirati školovanje članova za vatrogasne dočasnike i časnike te oformiti ekipu za sudjelovanje na vatrogasnim natjecanjima.

 

Nakon svih podnesenih izvješća, obzirom da se radi o izbornoj sjednici skupštine za naredni period od 4 godine izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora. Za predsjednika DVD- a Pirovac  ponovno je izabran Tomo Siničić a zapovjednika Ivica Begić.

 

POTPISANA POVELJA O SURADNJI I PRIJATELJSTVU

 

Pri kraju sjednice skupštine, nakon riječi gostiju predsjednici DVD-a Gračani, DVD-a Kerestinec, DVD-a Pirovac i DVD-a Vidovec potpisali su Povelju o suradnji  i prijateljstvu nakon čega je uslijedilo tradicionalno i prijateljsko druženje.

 

 

 

 

 

 

Speak Your Mind