O nama

Dobrovoljno vatrogasno društvo KERESTINEC djeluje bez prekida od 1954, kada je grupa entuzijasta pod vodstvom Stjepana Šebreka osnovala vatrogasno društvo.

 • Mjesto Kerestinec nalazi se udaljeno 15-tak kilometara sjeverozapadno od Zagreba.
  Do Kerestinca možete doći sa više strana:
  • ako putujete u smjeru Slovenije skrenuvši sa autoceste Zagreb – Ljubljana u smjeru graničnog prijelaza Bregana – Obrežje na izlazu Rakitje prođete preko nadvožnjaka i na Ježdovečkoj raskrsnici skrećete desno u smjeru Kerestinec ,
  • ako putujete u smjeru Slovenije skrenuvši sa autoceste Zagreb – Ljubljana u smjeru graničnog prijelaza Bregana – Obrežje na izlazu Sveta Nedelja, te preko centra Svete Nedelje u smjeru Karlovca prema staroj Karlovačkoj cesti,
  • ako putujete iz smjera Karlovca starom Karlovačkom cestom skrenuvši kod skretanja Kalinovica,
  • ako putujete iz južnog dijela Zagreba iz smjera Novog Zagreba, Lučkog, Stupnika skrenuvši kod skretanja Kalinovica,
  • ako putujete iz smjera Ježdovca na Ježdovečkoj raskrsnici skrećete lijevo u smjeru Kerestinca,
  • u naše mjesto možete doći i iz smjera nama susjednog mjesta Male Gorice koja ujedno povezuje trak putovanja iz Rakov Potoka, Molvica, Jagnjić Dola i Srebrnjaka.
 • Kerestinec je mjesto u gradu Sveta Nedelja, a lokalna jedinica mu je Gradska četvrt Kerestinec-Kalinovica-Žitarka.
  U Kerestincu osim nas vatrogasaca djeluje još i Kulturno umjetničko društvo Kerestinec sa svojom tamburaškom, plesnom i pjevačkom sekcijom, Sportsko ribolovno društvo Zlatni Karas, Nogometni klub TOP Kerestinec, Udruženje umirovljenika. Posebno smo ponosni na našu mladu župu Uznešenja Svetog Križa gdje smo i mi kao društvo bili jedna karika u lancu stvaranja župe i da župa zaživi u pravom svjetlu. Osim svega prije spomenutog moramo spomenuti i Područnu školu Kerestinec Osnovne škole Sveta Nedelja.

  • DVD Kerestinec članica je Vatrogasne zajednice grada Sveta Nedelja. U gradskoj vatrogasnoj zajednici djeluju društva DVD Rakitje, DVD Strmec i DVD Sveta Nedelja. DVD Sveta Nedelja je najstarije društvo na našem području. DVD Strmec je društvo koje djeluje od 1989, a DVD Rakitje je osnovano 1991 godine.

  DVD Kerestinec kompleksno se okreće ka unapređivanju vatrogastva pa smo tako rad usmjerili na više segmenata.
  Osnovno je da se uvijek trudimo biti intervencijski spremni pa tako nabavljamo vatrogasne sprave i opremu shodno tehničkim pravilnicima i normama.
  Radimo na edukaciji članstva – osim članova vatrogasaca profesionalaca svaku godinu pod mentoratom Vatrogasne zajednice grada Sveta Nedelja vršimo osposobljavanje članova za vatrogasna zvanja i specijalnosti.

 • Organiziramo vatrogasno kup-natjecanje pod radnim nazivom Kup Kerestinca.
  Širimo suradnju i van granica grada i županije pa tako imamo dobre i prijateljske odnose sa DVD-om Pirovac iz Šibensko-Kninske županije, DVD-om Vidovec iz Varaždinske županije, DVD Dragalić iz Brodsko-Posavske županije, a prijateljstvo smo proširili i van granica naše države,pa tako intenzivno prijateljstvo se odvija i sa vatrogascima Njemačkog grada Weilersbach u blizi Nürnberga.
 • Tako  je rezultat spomenutog potpisana četverostrana povelja prijateljstva sa DVD-om Pirovac, DVD-om Vidovec i DVD-om Gračani, a od otprijed DVD Kerestinec bratimljen je sa DVD-om Galgovo,
 • Osim navedenih prijateljstava DVD Kerestinec odlične odnose ima i sa velikim brojem društava od kojih izdvajamo bratsko društvo DVD Galgovo, zatim DVD Dugo Selo, DVD Harmica, DVD Samobor, DVD Domagović, DVD Gornji Desinec, DVD Klokočevac, DVD Stupnik, DVD Rude, DVD Molvice, DVD Pavučnjak, DVD Gračani, DVD Desno Trebarjevo, DVD Deanovac  i IDVD ZET i na kraju društva iz općinske zajednice koja osim prijatelja slove i kao partneri u vatrogasnom poslu i zadacima.
 • U prošlom i pretprošlom desetljeću imali smo uspješne ženske natjecateljske ekipe koje su osvajale zavidne rezultate, a da tradicija ne posustane i danas djeluje ekipa vatrogasaca djece, djevojčica u kategoriji 6 do 12 godina koje su u svojoj generacijskoj kategoriji postigle zavidne rezultate.
 • Trudimo se pratiti nova tehnička i tehnološka dostignuća vatrogastva i svakodnevnog života te razvijamo tradiciju vatrogastva.