ODRŽANA 55. IZBORNO-IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SKUPŠTINE DVD-a KERESTINEC

Dana 14.03.2009. g. u prekrasnom ambijentu restauracije “Dvojka” u Kerestincu, održali smo 55. izborno-izvještajnu sjednicu skupštine DVD-a Kerestinec.

Uz brojna prijateljska vatrogasna društva Skupštini su nazočili i predstavnici grada Sveta Nedelja- gradonačelnik Drago Prahin, dogradonačelnik Stjepan Čakanić, te predstavnik gradskog vijeća ujedno i saborski zastupnik Krunoslav Markovinović. U ime VZG-a Sveta Nedelja nazočili su Ivica Petravić i Damir Marenić. Od DVD-a sa kojima ove godine započinjemo suradnju i razvitak prijateljstva po prvi puta posjetili su nas i članovi DVD-a Gračani te Vidovca. Uz DVD Pirovac sa kojima nas veže desetogodišnje poznanstvo prisutni su bili članovi: DVD-a Brinje, DVD-a Dragalić, DVD-a Bobovica, DVD-a Gornji Desinec, DVD-a Rude, DVD-a Bregana, DVD-a Sveta Nedelja, DVD-a Rakitje, DVD-a Strmec, DVD-a Klokočevac, DVD-a Pavučnjak, DVD-a Domagović, DVD-a Molvice, DVD-a Stupnik te DVD-a Desno Trebarjevo. Također, prisutni su bili i predstavnici prijateljskog vatrogasnog društva Weilersbach iz Njemačke- Hermann Schum i Dieter Krampert.

Od predstavnika Udruga sa lokalnog područja prisutni su bili predstavnici Udruge umirovljenika Kerestinec-Žitarka te predstavnici ŠRD-a “SOM” Kerestinec.  

Početak sjednice obilježila je pozdravna riječ upućena gostima i posjetiteljima Skupštine od strane predsjednika DVD-a Gorana Škarića koji je pročitanim dnevnim redom započeo sa radom.

Nakon donošenja Poslovnika o radu sjednice Skupštine uslijedio je izbor Radnih tijela Skupštine te se pristupilo podnošenju izvješća. Tajnik DVD-a Kerestinec Ivan Špehar podnio je izvješće o radu DVD-a u 2008.g. iz kojeg se iz mjeseca u mjesec mogao popratiti sam rad našeg DVD-a te brojne aktivnosti koje smo obavili u protekloj godini. Za konstatirati je da je rad bio zadovoljavajući. Intervenirali smo na 13 intervencija, od toga je bilo 5 intervencija na stambenim objektima, četiri intervencije na požarima otvorenog prostora, dvije intervencije uklanjanja posljediv+ca olujnog nevremena, jedno ispiranje ceste te jedno pranje ceste po nalogu JLS. Na intervencije se odazivalo u prosjeku po 7 članova DVD-a, provelo se cca 80 sati te gledajući s te strane obavilo se posla samo u intervencijama za cca 11.000,00 kn što su članovi DVD-a dobrovoljno odradili te tako pomogli lokalnoj zajednici motivirani opredjeljenjem vatrogastva te humanosti i principijelnosti.

U ostalim djelatnostima po segmentima odradilo se oko 1200 dobrovoljnih sati što u je u ova teška egzistencijjalna vremena više nego zadovoljavajuće.

Tijekom godine, održano je 13 sastanaka Upravnog odbora, šest sastanaka svih članova društva te jedan sastanak Nadzornog odbora također i 54. sjednica skupštine DVD-a Kerestinec. Natjecateljske ekipe nastupile su na 9 natjecanja, održan je 13. Kup kerestinca a sudjelovali smo i u osposobljavanju naših članova te izvršavali obaveze od strane VZG-a Sveta Nedelja.

Nakon usvajanja izvješća o radu DVD-a u 2008. g. uslijedio je prijedlog plana rada i financijskog poslovanja u 2009. g. koji je jednoglasno usvojen od strane prisutnih članova DVD-a Kerestinec, kao i svi ostali podnešeni prijedlozi.

Obzirom da se radi o izbornoj sjednici Skupštine, dana je razrješnica dosadašnjim tijelima upravljanja društva te su uz male preinake obzirom na dasadašnje jednoglasno prihvaćeni i izabrani u :

  • UPRAVNI ODBOR

– Predsjednik: Goran Škarić

– Dopredsjednik: Mario Čižmešija

– Zapovjednik: Nenad Širanović

– Dozapovjednik: Dario Klemenčić

– Tajnik: Ivan Špehar

– Blagajnik: Daniela Dekanić

– Spremištar: Darko Fumić

– Član Upravnog odbora: Damir Klemenčić

– Član Upravnog odbora: Mato Mikek

  • NADZORNI ODBOR

– Predsjednik Nadzornog odbora: Martin Čižmešija

– Član Nadzornog odbora: Stjepan Klemenčić

– Član Nadzornog odbora: Ivica Klemenčić

  • PREDSJEDNIK

– Goran Škarić

  • ZAPOVJEDNIK

– Nenad Širanović

  • TAJNIK

– Ivan Špehar

  • OSOBE ZA ZASTUPANJE DVD-a KERESTINEC

– Goran Škarić

– Nenad Širanović

– Ivan Špehar

  • ZASTUPNICI DVD-a KERESTINEC U VZG-u SVETA NEDELJA

– Goran Škarić

– Nenad Širanović

– Mario Čižmešija

– Ivan Špehar

Ovim putem članovi DVD-a Kerestinec čestitaju novo izabranom (i ponovno izabranom) zapovjedniku Nenadu Širanoviću te mu žele uspješan i brzi oporavak od bolesti koja ga je iznenada spriječila u prisustvu na ovoj sjednici skupštine. 

Nakon podnesenog plana rada DVD-a Kerestinec za 2009. g. uslijedila je dodjela priznanja i zahvalnica, te pozdravna riječ gostiju nakon koje je predsjednik DVD-a Kerestinec zaključio s radom ovu 55. izvještajno-izbornu sjednicu skupštine DVD-a Kerestinec.

        

Speak Your Mind