POSJET ČLANOVA DVD-a KERESTINEC PRIJATELJSKOM FFW WEILERSBACH U NJEMAČKOJ

Posljednjeg vikenda u mjesecu srpnju ( od 24. – 26. ) vatrogasci DVD-a Kerestinec posjetili su prijateljsko društvo iz Njemačkog grada Weilersbacha. Prijateljstvo traje već nekoliko godina a povod ovog susreta je 10-godišnjica poznanstva i suradnje. Osim članova DVD-a Kerestinec, putovanju su se pridružila i dva člana iz susjednog nam DVD-a Stupnik : predsjednik Ivan Klemenčić i zapovjednik Josip Vađić koji su protekle godine u svom novo-izgrađenom vatrogasnom domu ugostili naše prijatelje iz Njemačke povodom njihove posjete 12. Kupu Kerestinca.

Kao i u dosadašnjim posjetama Weilersbachu i ove godine putovali smo Samoborčekovim autobusom. Nakon 10 sati ugodne vožnje, pred vatrogasni dom u Weilersbachu stigli smo u petak oko 13h. Ugodno su nas dočekali pradsjednik i zapovjednik društva Wolfgang Wuner i Michael Wolker te nekolicina članova društva. Nakon kratkog odmora u prostoru vatrogasnog doma, imali smo prilike razgledati vatrogasnu opremu, garaže i vozila nakon čega smo krenuli prema hotelu odnosno smještaju.

U 18h prisustvovali smo svečanom prijemu i večeri koju su za nas organizirali gradonačelnik grada Weilersbach Gerhard Amon i članovi FFW Weilersbach.

Nakon održanih prigodnih govora povodom 10 godina prijateljstva i suradnje, uslijedila je primopredaja poklona. Predsjednik DVD-a Kerestinec Goran Škarić tom je prigodom gradonačelniku, predsjedniku i zapovjedniku društva uručio tradicionalne poklone iz svetonedeljskog i samoborskog područja koje smo brižno birali kako bi što bolje predstavili naš prelijepi kraj.

Po završetku službenog dijela, uslijedila je svečana večera i veselo druženje!

Subotnje prijepodne iskoristili smo za obilazak muzeja povijesnih satova u mjestu Grafenberg, te za posjet lokalnoj pivovari gdje smo mogli vidjeti kako se dobiva i proizvodi tradicionalna njemačka piva. Navečer smo prisustvovali Annafestu – tradicionalnoj njemačkoj proslavi blagdana sv. Ane koji se održava u obližnjem gradiću Forchheimu. Posljednji dan našeg boravka u Njemačkoj, prelijepo nedjeljno jutro proveli smo kod crkve sv. Ane u Weilersbachu gdje smo se pozdravili sa našim prijateljima i domaćinima. Prije povratka u Hrvatsku, imali smo priliku vidjeti zanimljivosti kanala Raina-Maina-Dunav te razgledati grad Nurnberg. Kroz ovo trodnevno putovanje sa mnogim znamenitostima upoznao nas je i vodio naš član gosp. Mato Mikek na čiju je inicijativu prije 10 godina i započelo ovo prijateljstvo koje svake godine obilježavamo uzajamnim posjetama te potvrđujemo kako vatrogastvo nema granica – a poveznica je za mnoga ostvarena prijateljstva između društava .. tako i DVD-a Kerestinec sa FFW Weilersbach..

Speak Your Mind