POSJET DELEGACIJE DVD-a KERESTINEC OBILJEŽAVANJU 50 GODINA RADA I POSTOJANJA DVD-a KLOKOČEVAC

U subotu 23.08.2008. održana je proslava povodom obilježavanja 50 godina rada i postojanja DVD-a Klokočevac.

Program se sastojao u blagoslovu zastave kojoj je pokrovitelj bilo Gradsko poglavarstvo grada Samobora čiji je predstavnik na proslavi bio Željko Radovanić.

Ispred Hrvatske Vatrogasne Zajednice i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije predstavnik je bio zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Vladimir Domin ml, a VZG Samobor predstavljali su Boris Bogolin i Martin Skendrović.

Predstavnici DVD-a Kerestinec zajedno sa ostalim predstavnicima gostiju sudjelovali su u svečanom ešalonu kroz mjesto Klokočevac. Blagoslov je bio u Župnoj crkvi u Lugu Samoborskom gdje je misno slavlje blagoslova vodio velečasni Damir Bačun koji se lijepim riječima obratio domaćinima i gostima.

Nakon samog čina blagoslova, održana je svečana sjednica na kojoj je projiciran rad Društva od 1958. g. do danas – na spomen nažalost pokojnih članova ali i na radost živućih koji su sa velikim žarom i neskrivenim oduševljenjem pratili svečanost.

Na ovom važnom i svečanom događaju za DVD Klokočevac iz VZG-a Sveta Nedelja, osim naše, bile su prisutne i delegacije DVD-a Sveta Nedelja te DVD-a Strmec.

Speak Your Mind