POSJET GODIŠNJOJ IZBORNOJ SKUPŠTINI DVD-a DRAGALIĆ

Delegacija DVD-a Kerestinec je u petak 23.01.2009. g. povodom održavanja 78. godišnje izborne skupštine posjetila DVD Dragalić / prijateljsko društvo iz Brodsko-posavske županije sa kojim nas veže 10-godišnje poznanstvo.

Uz brojne predstavnike lokalnih DVD-a , predstavnike VZG-a Nova Gradiška i Slavonski Brod skupštini su prisustvovali i zapovjednik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije Stjepan Županić, tajnik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije Branko Barbarić, direktor tvrtke “Vatropromet” Nenad Radojčić te predstavnici lokalnih vlasti.

Marko Derežanin predsjednik DVD-a Dragalić ( fotografija ) predvodio je skupštinu koja je započela sa radom nakon održane pozdravne riječi gostima i članovima društva. Zatim su podnesena izvješća o radu u protekloj godini – zapovjednik društva Igor Šupica osvrnuo se na operativni dio vatrogasnog kadra u društvu. Da situacija na tom polju napreduje dokazuje 7 aktivnih članova koji su u protekloj godini pohađali osposobljavanje za zvanje Vatrogasac pri VZG-u Nova Gradiška.

Od ostalih aktivnosti društva spomenuto je sudjelovanje na raznim kulturnim manifestacijama – obilježavanje proslave Sv. Florijana, obilježavanje obljetnice vojno-redarstvene akcije “Bljesak”, sudjelovanje na Žitnim svečanostima, rad sa djecom i mladeži u vidu raznih sportskih aktivnosti te mnoge druge koje su se provodile tokom protekle godine.

Jedan od najvećih projekata u budućnosti svakako je obilježavanje i proslava 80. godišnjice društva koja se obilježava 2011. g. a do tada cilj je i dovršetak izgradnje vatrogasnog doma.

Obzirom da je ovo izborna skupština, članovi DVD-a Dragalić jednoglasno su prihvatili i u novo izabrali dosadašnje vodstvo čijim su radom u ove protekle 4 godine izuzetno zadovoljni.

Na samom kraju uslijedila je pozdravna riječ gostiju. Tom je prilikom predsjednik DVD-a Kerestinec Goran Škarić predsjedniku DVD-a Dragalić uručio prigodan dar u vidu 4 C tlačnih cijevi, koje smo odlučili darovati kao skroman doprinos obogaćenju vatrogasne opreme koja im je prijeko potrebna.

Speak Your Mind