POSJET PRIJATELJA VATROGASACA IZ WEILERSBACHA

U sklopu održavanja 12. Kupa Kerestinca koji već tradicionalno održava DVD Kerestinec, ugošćeni su prijatelji vatrogasci iz njemačkog grada Weilersbacha. Ovo prijateljstvo kao i uzajamni posjeti održavaju se već nekoliko godina, a domaćin se potrudio da im i ove godine prezentira ljepote i znamenitosti našeg kraja.
Program posjeta trajao je dva dana: prvi dan započeo je radnom večerom na kojoj je između ostalog prezentiran rad DVD-a u protekle dvije godine, odnosno od prethodnog posjeta. Zatim je organiziran posjet susjednom DVD-u Stupnik gdje je predsjednik i tajnik gosp. Ivica Klemenčić predstavio samo Društvo, Općinu Stupnik te prezentirao vatrogasni dom koji se kao kompatibilna građevina slobodno može nazvati i najfunkcionalnijim u Hrvatskom vatrogastvu. Nakon obilaska prostorija DVD-a,u ugodnom ambijentu druženje se nastavilo uz razgovor i domjenak.
Drugi dan započeo je posjetom Samoborskom muzeju gdje su upoznati sa povješću i znamenitostima Samoborskog kraja, a nakon toga i Grgosovoj špilji koja je svojom ljepotom oduševila vatrogasce. Time su u ciklusu posjeta upoznali gotovo cijeli grad Zagreb i zagrebačku županiju. Nakon ručka posjetili su 12. Kup Kerestinca,doduše ne kao natjecatelji. Zatim su prisustvovali svečanom otvorenju natjecanja, te oficijelnom dijelu na kojem su između ostalih prisutni bili: ispred gradskog poglavarstva Svete Nedelje gradonačelnik Drago Prahin, dopredsjednik gradskog vijeća Ivica Pavlić, a ispred VZG-a Sveta Nedelja tajnik Damir Marenić. U navedenom dijelu programa razmijenjeni su prigodni darovi, a predstavnici gradskih vlasti pozdravili su ovaj projekt prijateljstva, jer kako je gradonačelnik Prahin rekao, upravo ovakva prijateljstva su od velike važnosti jer povezuju regije. Nakon završetka natjecanja, uslijedila je tradicionalna vatrogasna zabava gdje su se naši gosti prijatelji mogli ugodno opustiti uz dobru zabavu i veselu atmosferu.

Speak Your Mind