POSJET SJEDNICI SKUPŠTINE DVD-a VIDOVEC

Dana 21.02.2009. delegacija DVD-a Kerestinec posjetila je 119. izvještajno-izbornu sjednicu skupštine DVD-a Vidovec.

Vidovec je općina u Varaždinskoj županiji koja prema popisu iz 2001. g. broji 5539 stanovnika. Čini ju 11 općinskih naselja: Budislavec, Cargovec, Domitrovec, Krkanec, Nedeljanec, Papinec, Prekno, Šijanec, Tužno, Vidovec i Zamlača. Područje općine Vidovec prvi puta se spominje 1209.g.

DVD Vidovec najstarija je udruga na području Općine Vidovec, osnovana prije 119 godina. Broji preko 150 članova i od svog osnutka 1890. g. djeluje bez prekida. Društvo djeluje na razvoju protupožarne zaštite te aktivno sudjeluje u kreiranju društvenog i kulturnog života na području cijele Općine.

Na samoj sjednici pročitana su izvješća i održane riječi vodstva iz kojih možemo zaključiti kako je DVD Vidovec vrlo aktivno društvo. Kako su sami članovi napomenuli, u društvo su uključeni kroz obitelji koje su generacijski prenosile ljubav prema vatrogastvu koja ih još bolje povezuje i na što su osobito ponosni.

 

U toku prošle godine započeli su radovi na izmjeni krovišta vatrogasnog doma u Vidovcu. Vrijednost radova iznosi oko 80.000 kn. Općina Vidovec izdvojila je u općinskom proračunu 100.000 kn za uređenje vatrogasnog doma. Nakon uređenja spremišta koje je stajalo 90.000 kn a financirano je iz vlastitih sredstava DVD-a Vidovec i velikim dijelom doprinosa sponzora, pristupilo se i uređenju krovišta, a zatim slijedi uređenje cijele dvorane sa popratnim sadržajima. Predviđa se da će ukupno uređenje završiti u toku 2009. g. tako da će društvo moći dostojno proslaviti 120. obljetnicu postojanja 2010.g.

Nakon jednoglasno prihvaćenog prijedloga za novo vodstvo DVD-a Vidovec, uslijedila je podjela priznanja te pozdravna riječ gostiju. Osim članova DVD-a Vidovec na sjednici skupštine prisustvovali su: Načelnik općine Vidovec Bruno Hranić – ujedno i predsjednik DVD-a Vidovec, zapovjednik Gradske vatrogasne zajednice Varaždin Ivica Labaš, ravnatelj OŠ Vidovec Predrag Mašić, predsjednik Udruge proizvođača povrća i voća «Zeljari» Zlatko Zagorec, Predstavnici KUD-a Vidovec, predstavnici Udruge umirovljenika Vidovec, te predstavnici i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava: DVD Pirovac, DVD Gračani, DVD Kerestinec, DVD Gotalovo, PGD PIŠ iz Slovenije, DVD Petrijanec,DVD Maruševec, DVD Vojanec, DVD Sv. Ilija, DVD Lepoglava, DVD Nedeljanec, DVD Tužno te DVD Vidovec iz Zagreba.

 

Prilikom pozdravne riječi gostiju predsjednik DVD-a Kerestinec Goran Škarić uručio je predsjedniku DVD-a Vidovec prigodan poklon-vazu iz Samoborskog kraja. Osvrnuo se na nastavak suradnje i razvijanje prijateljstva između naša dva društva kao i DVD-a Gračani te DVD-a Pirovac obzirom da se ove godine obilježava 10-godišnjica suradnje i prijateljstva između ta četiri društva.

 

 

 

Speak Your Mind