Požar prostora starog Topovog restorana

U 10,58 zamijećen je požar krovišta nekadašnjeg Topovog restorana od strane zapovjednika DVD-a Kerestinec Nenada Širanovića. Paralelno je došla dojava u operativno smjenu JVP Samobor. Pošto je uzbunio raspoloživo ljudstvo u 11,08 članovi DVD-a Kerestinec bili su na mjestu događaja i otpočeli sa gašenjem i evakuacijom stanara, nakon njih dolazi vatrogasci
JVP-a Samobor, te članovi DVD-a Sveta Nedelja i DVD-a Rakitje. Kako je požarom zahvaćeno krovište, a eskalacija se protezala na cijeli objekt sa mogućnošću širenja na susjedni objekt pomoć su pozvani te angažirani i vatrogasci JVP-a Zagreb ispostave Jankomir koji su na mjesto događaja došli sa navalnim vozilom i autoljestvama. Gašenje požara bilo je sa navedenim snagama do 17,00 sati, te nakon intervencije ostali su na osiguranju požarišta članovi DVD-a Kerestinec sa vozilima i ljudstvom.
Uzrok požara su najvjerovatnije dotrajale električne instalacije, preko noći požarište osiguravaju policijski djelatnici XIV Policijske postaje Samobor, a tijekom četvrtka 15.11.07. kada se napravi detaljan očevid znati će se točno uzrok požara.
Zanimljivo je da smo baš na navedenom objektu imali 2.10.2007. taktičku vježbu.

Speak Your Mind