PROSLAVA BLAGDANA SVETOG FLORIJANA

 

Vatrogasci DVD-a Kerestinec i ove su godine dostojno proslavili blagdan Svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca koji obilježavamo 04. svibnja.

 

U prijepodnevnim satima dopredsjednik DVD-a Kerestinec Mario Čižmešija te dozapovjednik Dario Klemenčić održali su predavanje djeci iz Dječjeg vrtića «Slavuj» Kerestinec koji su nas povodom obilježavanja Dana vatrogastva posjetili.

 

 

Proslava blagdana Svetog Florijana za vatrogasna društva VZG-a Sveta Nedelja započela je u 16h prijemom kod gradonačelnika Drage Prahina u gradskoj Vijećnici gdje su osim gradonačelnika prisutni bili predsjednik Vijeća Krunoslav Markovinović te dopredsjednik Vijeća Ivica Pavlić. Uz najviše predstavnike VZG-a Sveta Nedelja na prijemu je bila i delegacija od po 2 predstavnika svakog društva – od strane DVD-a Kerestinec članovi Stjepan Klemenčić i Ivica Klemenčić.

 

U svečanom dijelu protokola proglašeni su vatrogasac godine: Ivan Čleković iz DVD-a Rakitje i društvo godine: DVD Sveta Nedelja.

 

Po završetku svečanosti u gradskoj Vijećnici, izvršena je smotra vatrogasnih vozila svih društava VZG-a Sveta Nedelja te mimohod kroz mjesta u kojem su osim članova društava Zajednice sudjelovali i najviši predstavnici gradske vlasti.

Svečana misa povodom blagdana Svetog Florijana koju je predvodio vlč. Dragutin Bubnjar započela je u 18h u crkvi Presvetog Trojstva u Svetoj Nedelji, nakon koje je u prostorijama vatrogasnog doma održano kratko druženje.

 

 

 

 

Speak Your Mind