USAVRŠAVANJE SPECIJALNOSTI ZA RADOVE NA VODI

Prema programu za usavršavanje specijalnosti dobrovoljnih vatrogasaca sukladno MUP-ovom Pravilniku osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova članovi društava iz VZG-a Sveta Nedelja pohađali su usavršavanje specijalnosti za radove na vodi.

Program se sastoji od 24 školska sata, od čega je 6 sati teorijski dio a 18 sati praktični dio. Teorijski dio usavršavanja održan je 12.06.2009. u Savskoj 1 pod vodstvom vatrogasnog instruktora Mate Frančeševića na čijem su predavanju obrađene slijedeće teme: oprema za radove na vodi, obrana od poplava, vrste plovila, osnove nautike, motoristika i intervencije na vodi.

Praktični dio usavršavanja održan je 13. i 14.06.2009. na jezeru Rakitje pod vodstvom vatrogasnog instruktora Dražena Pavlića, a opremu za izvođenje vježbi osiguralo je DVD Rakitje.

Ispit provjere znanja održan je 18.06.2009. u 19h u prostorijama DVD-a Sveta Nedelja. Od 13 polaznika ovog usavršavanja 11 ih je pristupilo ispitu pred tročlanom komisijom koju su sačinjavali vatrogasni instruktori Mato Frančešević i Dražen Pavlić te Goran Škarić voditelj programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova pri VZG-u Sveta Nedelja.

 Od naših članova iz DVD-a Kerestinec usavršavanje specijalnosti za radove na vodi završili su: Martin Čižmešija, Dario Klemenčić i Mathias Mikek.

Svih 11 polaznika s uspjehom je položilo te im ovim putem čestitamo!

 

 

 

 

Speak Your Mind