ZAVRŠENO OSPOSOBLJAVANJE ZA VATROGASNA ZVANJA VZG-a SVETA NEDELJA

Završnim ispitom održanim 28.03.2009. u pismenom i usmenom dijelu, te 29.03.2009. u praktičnom privedeno je kraju školovanje za vatrogasna zvanja pri VZG-u Sveta Nedelja koje je započelo još prošle godine, točnije 06.12.2008.

Voditelj školovanja bio je Goran Škarić, a predavači Ivo Skopljak, Mario Čižmešija, Nevenko Čižmešija i Daniela Dekanić koji su prenosili svoje znanje  te predavali gradivo kroz predmete:

 1. Ustrojstvo zaštite od požara
 2. Protupožarna preventiva
 3. Zaštita od požara u graditeljstvu
 4. Gorenje i gašenje
 5. Vatrogasna taktika
 6. Vatrogasne sprave i oprema
 7. Tehnička služba u vatrogastvu

 

Prvi dio školovanja odnosio se na teorijski i odvijao se u prostorijama DVD-a Sveta Nedelja. Drugi dio većinom vježbovni proveden je u prostorijama i poligonu DVD-a Stupnik, kao i sam završni ispit. Također u sklopu školovanja osim navedenog, polaznici su imali priliku posjetiti i poligon JVP-a Zagreb u Savskoj gdje su pod vodstvom vatrogasnog instruktora Mate Frančeševića mogli provjeriti svoju fizičku sposobnost i spremu.

Školovanje su pohađali polaznici DVD-a Sveta Nedelja, DVD-a Kerestinec, DVD-a Strmec, DVD-a Rakitje, DVD-a Stupnik i DVD-a Dugo Selo. Od 32 upisanih, 16 polaznika je pristupilo ispitu provjere znanja koji su sa uspjehom položili za slijedeća zvanja:

 • Vatrogasac: Marijan Zebec – DVD Kerestinec ; Marija Kovačić i Matija Požarić – DVD Sveta Nedelja ; Tanja Klemenčić i Hrvoje Derdić – DVD Stupnik ; Petra Hus – DVD Rakitje
 • Vatrogasac I klase: Ivica Sikra – DVD Dugo Selo ; Pavao Lacković – DVD Sveta Nedelja ; Damir Klemenčić – DVD Stupnik
 • Vatrogasni dočasnik: Ivan Gabriša – DVD Sveta Nedelja ; Mathias Mikek i Ivana Režić – DVD Kerestinec
 • Vatrogasni dočasnik I klase: Tomislav Marušić – DVD Sveta Nedelja ; Dario Kralj, Alen Vojvodić i Tomislav Cvetković – DVD Strmec.

Speak Your Mind