ZDRUŽENA POKAZNA VJEŽBA DVD-a STUPNIK I DVD-a KERESTINEC “JAKŠINA 2009”

Dana 09.10.2009. g. održali smo združenu pokaznu vježbu pod nazivom “Jakšina 2009” sa susjednim DVD-om Stupnik koji je ove godine bio domaćin. Vježba se održavala na istoimenom jezeru pod pretpostavkom da je prilikom velike brzine osobni automobil izletio s ceste te udario u objekat “ŠRU Stupnik” u kojem se nalazio ribočuvar.

Od siline udara vozač osobnog automobila kroz vjetrobransko staklo izletio je u obližnje jezero. Osobni automobil se zapalio, a požar se proširio na cjelokupni objekat “ŠRU Stupnik” u kojem se nalazio ribočuvar u nesvjesnom stanju.  Na teren izlaze zapovjedno-tehničko vozilo i navalno vozilo DVD-a Stupnik. Uvidom u situaciju na terenu zapovjednik DVD-a Stupnik traži pomoć u ljudstvu i tehnici od susjednog društva DVD-a Kerestinec koji po dojavi dolazi do mjesta intervencije sa tehničkim vozilom opremljenim čamcem, navalnim vozilom i autocisternom.

Obzirom na pretpostavku postojale su slijedeće opasnosti za vatrogasce: opasnost od visoke temperature isijavanja, opasnost od dima i otrovnih para koje nastaju tijekom požara, opasnost od eksplozije plinskih boca koje se nalaze u objektu te opasnost od utapanja.

Prisutnim vatrogascima, kojih je ukupno sudjelovalo 20, te okupljenim građanima po završetku vježbe obratio se predsjednik DVD-a Stupnik gosp. Ivica Klemenčić. Obzirom na vrlo dobru organizaciju te opremljenost vatrogasaca koji su sudjelovali u ovoj vježbi može se za zadovoljstvom konstatirati da je uspješno izvedena.

U ime DVD-a Kerestinec predsjednik Goran Škarić pozdravio je nazočne goste od kojih su bili prisutni predsjednik VZG-a Sveta Nedelja Damir Marenić, dopredsjednik VZG-a Ivan Čleković, zapovjednik VZG-a Nevenko Čižmešija te dozapovjednik VZG-a Ivo Skopljak. U svom govoru predsjednik DVD-a Kerestinec Goran Škarić izrazio je zadovoljstvo uspješno izvedenom vježbom koja je pokazatelj dugogodišnje suradnje između nas i susjednog nam društva DVD-a Stupnik sa kojim već treću godinu za redom organiziramo pokazne vježbe koje su tako postale tradicionalne.

Speak Your Mind